Menu

Planul de execuție

Planuri detaliate

Zgârie-norii, vedere dinspre vest

Zgârie-norii, vedere dinspre vest

© COOP HIMMELB(L)AU

Etapa de planificare a execuției presupune ajustarea planurilor elaborate în cadrul etapei de planificare detaliată, în vederea facilitării construirii noului sediu al Băncii Centrale Europene (BCE). Din luna ianuarie 2009, arhitecții și proiectanții lucrează la planurile detaliate ale noului sediu.

Licitația privind lucrările de construcție

Etapa de planificare a execuției a început în paralel cu cea de-a doua procedură de licitație pentru lucrările de construcție, lansată la începutul anului 2009, după ce prima procedură de licitație pentru selectarea unui antreprenor general a fost închisă la data de 25 iunie 2008 din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare din punct de vedere economic.

Relansarea licitației privind lucrările de construcție

În cadrul celei de-a doua proceduri de licitație, lucrările de construcție au fost împărțite în pachete și loturi, mizându-se pe primirea de oferte competitive din partea întreprinderilor mijlocii și pe găsirea de întreprinderi specializate pentru fiecare domeniu. Până în prezent, au fost ofertate opt pachete, iar alte patru sunt prevăzute pentru perioada 2010-2011. Pentru restul pachetelor vor fi lansate cereri de oferte în anul 2010.