Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ

BCE adoptă un aviz cu privire la numirea unui nou membru al Comitetului executiv

27 septembrie 2023

  • Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la candidatul propus, dl Piero Cipollone

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a adoptat astăzi un aviz cu privire la o recomandare a Consiliului Uniunii Europene de numire a unui membru al Comitetului executiv al BCE.

Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la candidatul propus, dl Piero Cipollone, care este o persoană ale cărei autoritate și experiență profesională în domeniul monetar sau bancar sunt recunoscute, astfel cum se prevede la articolul 283 alineatul (2) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Dl Cipollone ocupă, în prezent, funcția de viceguvernator al Banca d’Italia.

După emiterea avizului Consiliului guvernatorilor și a avizului Parlamentului European, noul membru al Comitetului executiv va fi numit de Consiliul European. Avizul Consiliului guvernatorilor, care va fi publicat în scurt timp în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, va fi disponibil pe website-ul BCE în toate limbile oficiale ale UE.

Dl Cipollone îi va succeda, pentru un mandat de opt ani care nu poate fi reînnoit, dlui Fabio Panetta, care și-a prezentat demisia, cu efect de la 31 octombrie 2023, pentru a prelua funcția de guvernator al Banca d’Italia.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Peter Ehrlich, tel.: +49 172 1316227.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media