Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Odluke o monetarnoj politici

2. lipnja 2016.

Upravno vijeće ESB-a na današnjem je sastanku u Beču donijelo odluku da će kamatna stopa na glavne operacije refinanciranja te kamatne stope na stalno raspoloživu mogućnost granične posudbe od središnje banke i na stalno raspoloživu mogućnost deponiranja kod središnje banke ostati nepromijenjene na razini od 0,00 %, 0,25 % odnosno –0,40 %.

U vezi s nestandardnim mjerama monetarne politike, Eurosustav će 8. lipnja početi provoditi kupnje u sklopu programa kupnje vrijednosnih papira sektora poduzeća. Osim toga, 22. lipnja počet će provoditi prvu operaciju iz nove serije ciljanih operacija dugoročnijeg refinanciranja. Poslije konferencije za novinare na mrežnim stranicama ESB-a objavit ćemo dodatne informacije o elementima provedbe programa kupnje vrijednosnih papira sektora poduzeća.

Predsjednik ESB-a iznijet će razloge za te odluke na današnjoj konferenciji za novinare s početkom u 14.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Točne formulacije koje je usuglasilo Upravno vijeće možete pronaći u tekstu na engleskom jeziku.

KONTAKT

Europska središnja banka

glavna uprava Odnosi s javnošću

Reprodukcija se dopušta uz navođenje izvora.

Kontaktni podatci za medije