European Central Bank - eurosystem
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

Decizii de politică monetară

2 iunie 2016

În ședința de astăzi, care a avut loc la Viena, Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât ca rata dobânzii la operațiunile principale de refinanțare și ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală și la facilitatea de depozit să rămână nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% și, respectiv, -0,40%.

Cu privire la măsurile neconvenționale de politică monetară, la data de 8 iunie, Eurosistemul va începe să efectueze achiziții în cadrul programului său de achiziționare de titluri emise de sectorul corporativ. De asemenea, începând cu 22 iunie, va derula prima operațiune din noua serie de operațiuni țintite de refinanțare pe termen mai lung. Mai multe informații privind aspectele legate de implementarea programului de achiziționare de titluri emise de sectorul corporativ vor fi publicate pe website-ul BCE după conferința de presă.

Președintele BCE va face comentarii asupra motivelor aflate la baza acestor decizii în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, începând cu ora 14.30 (ora Europei Centrale).

Pentru formularea exactă convenită în cadrul Consiliului guvernatorilor, a se vedea versiunea în limba engleză.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media