Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ESB će u 2015. prilagoditi raspored sastanaka i redovno objavljivati prikaze rasprava o monetarnoj politici

3. srpnja 2014.

EMBARGO

Zabrana objave do 15.30 po srednjoeuropskom vremenu u četvrtak, 3. srpnja 2014.
  • Učestalost sastanaka Upravnog vijeća u vezi s monetarnom politikom promijenit će se i ti će se sastanci održavati u šestotjednim ciklusima.
  • Razdoblje održavanja pričuva produžit će se na šest tjedana u skladu s novim rasporedom.
  • ESB namjerava objavljivati prikaze svojih rasprava o monetarnoj politici od siječnja 2015.

Europska središnja banka (ESB) danas najavljuje da će se sastanci Upravnog vijeća u vezi s monetarnom politikom od siječnja 2015. održavati u šestotjednim ciklusima. Sastanci koji nisu u vezi s monetarnom politikom i dalje će se održavati najmanje jednom mjesečno.

Razdoblja održavanja pričuva ­­­– tijekom kojih su banke dužne držati, u prosjeku, minimalne pričuve kod Eurosustava ­– produžit će se s četiri tjedna na šest tjedana u skladu s novom učestalošću sastanaka u vezi s monetarnom politikom.

ESB se istodobno obvezuje na redovno objavljivanje prikaza sastanaka Upravnog vijeća u vezi s monetarnom politikom, što bi trebalo početi sa sastankom u siječnju 2015. Prikazi će se objavljivati tako da prikaz prethodnog sastanka bude objavljen prije datuma održavanja sljedećeg sastanaka.

Na sastanku Upravnog vijeća 16. srpnja bit će konačno utvrđen novi raspored održavanja sastanaka, koji će odmah potom biti objavljen na mrežnim stranicama ESB-a.

Predstavnici medija mogu se s upitima obratiti Nielsu Bünemannu na +49 69 1344 6594.

KONTAKT

Europska središnja banka

glavna uprava Odnosi s javnošću

Reprodukcija se dopušta uz navođenje izvora.

Kontaktni podatci za medije