Menu

Részletes tervfázis

Építési engedély kérelmezése

Makett

Makett

© COOP HIMMELB(L)AU, Markus Pillhofer

Az EKB 2007. október 8-án hozta nyilvánosságra az új székház részletes tervfázisának eredményét. A terveket a szükséges engedélyek beszerzése végett benyújtotta Frankfurt Város Önkormányzatának illetékes osztályára. Ugyanazon év október 22-én az önkormányzat jóváhagyta, hogy 2008 első negyedévében elkezdődjenek az előzetes munkálatok.

Építési engedély

A Nagyvásárcsarnok egyik belső oszlopán végzett színpróba

A Nagyvásárcsarnok egyik belső oszlopán végzett színpróba

© Robert Metsch

2008. május 6-án Petra Roth, Majna-Frankfurt polgármestere ünnepélyes keretek között átnyújtotta az új székház építési engedélyét Jean-Claude Trichet-nek, az Európai Központi Bank elnökének.

Előzetes kivitelezési munkálatok

Az előzetes építési munkálatok többek között a csarnok keleti és nyugati oldalán levő két épületszárny lebontását, valamint a cölöpalapozást foglalták magukban.

Renoválás

A megfelelő restaurációs eljárások kialakításához elemezték a csarnok eredeti épületrészeit és építőanyagait. Kidolgoztak az építőanyagokra és a felületmegmunkálásra is kiterjedő átfogó belsőépítészeti koncepciót, majd a kiválasztott anyagokat különféle műszaki építmények felállításával használhatósági és minőségi szempontból tesztelték.