Menu

Etapa de planificare detaliată

Solicitarea autorizației de construire

Machetă

Machetă

© COOP HIMMELB(L)AU, Markus Pillhofer

La data de 8 octombrie 2007, Banca Centrală Europeană (BCE) a prezentat rezultatul etapei de planificare detaliată a noului său sediu. Proiectul a fost supus spre avizare autorităților competente ale orașului Frankfurt. La data de 22 octombrie 2007, Primăria orașului Frankfurt a autorizat începerea lucrărilor preliminare de construcție în primul trimestru al anului 2008.

Autorizația de construire

Teste de culoare pe una dintre coloanele din interiorul Grossmarkthalle

Teste de culoare pe una dintre coloanele din interiorul Grossmarkthalle

© Robert Metsch

La data de 6 mai 2008, Petra Roth, primarul orașului Frankfurt pe Main, i-a înmânat lui Jean-Claude Trichet, președintele BCE, autorizația de construire pentru întregul proiect al noului sediu.

Lucrările preliminare de construcție

Printre altele, lucrările preliminare de construcție au inclus demolarea a două construcții anexe la est și la vest de Grossmarkthalle, precum și construirea fundației pe piloți.

Renovarea

Pentru elaborarea unor metode de restaurare adecvate, au fost efectuate, de asemenea, analize ale elementelor și materialelor de construcție inițiale ale Grossmarkthalle. A fost definit conceptul general pentru interior, inclusiv materialele și suprafețele, diverse instalații tehnice fiind construite pentru a testa atât funcționalitatea, cât și calitatea materialelor alese.