Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ

BCE adoptă un aviz cu privire la numirea viitorului său președinte

25 iulie 2019

  • Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la candidata propusă, dna Christine Lagarde

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a adoptat astăzi un aviz cu privire la recomandarea Consiliului Uniunii Europene privind numirea viitorului președinte al BCE.

Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la candidata propusă, dna Christine Lagarde, care este o persoană ale cărei autoritate și experiență profesională în domeniul monetar sau bancar sunt recunoscute, astfel cum se prevede la articolul 283 alineatul (2) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Dna Lagarde a preluat în luna iulie 2011 funcția de director general al Fondului Monetar Internațional (FMI).

După emiterea avizului Consiliului guvernatorilor și adoptarea unui aviz al Parlamentului European, noua președintă va fi numită de Consiliul European. Avizul Consiliului guvernatorilor, care va fi publicat în scurt timp în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, va fi disponibil pe website-ul BCE în toate limbile oficiale ale UE.

După numire, dna Lagarde îi va succeda dlui Mario Draghi, al cărui mandat de opt ani în funcția de președinte al BCE se încheie la 31 octombrie 2019.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Peter Ehrlich, tel.: +49 69 1344 8320.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media