SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
  • PRESSEMEDDELELSE

ECB vedtager udtalelse om udnævnelsen af den kommende formand for ECB

25. juli 2019

  • Styrelsesrådet har ingen indvendinger mod den foreslåede kandidat, Christine Lagarde.

Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) har i dag vedtaget en udtalelse om en henstilling fra Rådet for Den Europæiske Union om udnævnelse af en ny formand for ECB.

Styrelsesrådet har ingen indvendinger mod den foreslåede kandidat, Christine Lagarde, der som krævet i artikel 283, stk. 2, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde er en person, som er værdig i almindeligt omdømme, og som har professionel erfaring i monetære forhold eller i bankvæsen. Christine Lagarde tiltrådte som administrerende direktør i Den Internationale Valutafond (IMF) i juli 2011.

Efter Styrelsesrådets udtalelse og vedtagelsen af en udtalelse fra Europa-Parlamentet vil den nye formand blive udnævnt af Det Europæiske Råd. Styrelsesrådets udtalelse, som inden længe offentliggøres i Den Europæiske Unions Tidende, vil være at finde på ECB's websted på alle EU's officielle sprog.

Efter at hun er blevet udnævnt, vil Christine Lagarde efterfølge Mario Draghi, hvis otteårige embedsperiode som formand for ECB ophører den 31. oktober 2019.

Henvendelser fra medierne kan rettes til Peter Ehrlich, tlf.: +49 69 1344 8320.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt