Menu

ECB’s hovedsæde

"ECB's nye hovedsæde er en moderne bygning til en moderne centralbank"

(Mario Draghi, formand for ECB)

ECB besluttede sig for Grossmarkthalle-grunden (hvor Frankfurts engrosmarked tidligere holdt til) til at opføre sit nye hovedsæde. Efter afslutningen af byggearbejdet flyttede ECB i november 2014 sine aktiviteter til en tidssvarende og funktionel bygning, som er udformet, så den lever op til ECB's særlige krav.

Tidsforkortet video

©ECB/Robert Metsch, Frankfurt am Main

Facts og tal

Kontortårnets højde: 185 m +++ Grossmarkthalles længde: 250 m +++ Grundareal i alt: 120.000 m² +++ Træer plantet på grunden: 700 +++ Paneler i kontortårnets facade: 6.000 +++ Stålbjælker i atriummet: 14 +++ Opfugede facadesammenføjninger: 73 km

Udtalelser

"Jeg er meget glad for, at det blev mig, der var den ansvarlige, da byggeprojektet, som så mange mennesker har bidraget til i årenes løb, blev afsluttet. Alle involverede har på kort tid udført et enormt stykke arbejde, for at bygningen kunne stå færdig og blive indflytningsklar i 2014."

Vítor Constâncio
Næstformand i ECB, ansvarlig for byggeprojektet

"Min personlige vision for det nye hovedsæde var at skabe en bygning, som kombinerer meget gammel og helt moderne arkitektur. Det var heller aldrig vores hensigt blot at skabe funktionelle og komfortable kontor- og mødelokaler. Målet var også at etablere et mødested her i Frankfurt, i hjertet af Europa. Og jeg tror, at vi har nået dette mål."

Werner Studener
Generaldirektør i ECB's Administration og koordinator for byggeprojektet til opførelse af ECB's nye hovedsæde

"Bygningen, som jeg har beskæftiget mig med de seneste 16 år, er nu blevet til virkelighed – et mål, som mit team og jeg har arbejdet hen imod i lang tid. Den blev bygget af medarbejderne til medarbejderne, og jeg er utrolig stolt af mit team og det, vi har nået."

Thomas Rinderspacher
Leder af projektet til opførelse af ECB's nye hovedsæde