Menu

Főépület

„Az EKB új otthona modern épület egy modern központi bank számára.”

(Mario Draghi, az EKB elnöke)

Az EKB az új székház számára a Großmarkthalle (Frankfurt egykori nagyvásárcsarnoka) épületét szemelte ki. Az építkezés befejezését követően az intézmény 2014 novemberében birtokba vette ezt a modern, speciális igényeinek megfelelő és azokat hosszú távon kielégítő épületet.

Time-lapse

©EKB/Robert Metsch, Frankfurt am Main

Adatok az új székházról

Az irodatorony magassága: 185 m +++ a Großmarkthalle hossza: 250 m +++ teljes telekméret: 120 000 m² +++ a telken elültetett fák száma: 700 +++ az irodatorony homlokzatán elhelyezett üvegtáblák száma: 6000 +++ az átriumba épített acél áthidaló gerendák száma: 14 +++ a homlokzaton felújított fugázat hossza: 73 km.

Nyilatkozatok az új épületről

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én felügyelhettem az építési projekt utolsó szakaszát. Az évek során sokak kemény erőfeszítése kellett ahhoz, hogy a szűk határidők mellett időben elkészülhessen az épület a 2014-es beköltözéshez.”

Vítor Constâncio,
az EKB alelnöke, a székházépítési projekt felelőse

„Olyan épületet álmodtam meg, amely a régi idők és napjaink építészetének jegyeit egyaránt magán viseli. Ám célunk nem csak az volt, hogy a bank dolgozóit funkcionális, kényelmes irodákban és tárgyalókban helyezzük el, szerettünk volna egyfajta találkozási pontot is létrehozni itt Frankfurtban, Európa szívében. Meggyőződésem, hogy ez sikerült.”

Werner Studener,
az Igazgatási Főigazgatóság vezetője, a székházépítési projekt koordinátora

„Az épület, amelynek a tervezése és kivitelezése az elmúlt tizenhat év során minden napomat kitöltötte, végre elkészült. Munkatársaimmal, akikre mérhetetlenül büszke vagyok, ezzel elértük régóta áhított célunkat. Az új épületet a bank dolgozói építették a bank dolgozói számára.”

Thomas Rinderspacher,
székházépítési projektmenedzser