Menu

Päärakennus

”Uudet toimitilat tarjoavat modernin ympäristön modernille keskuspankille.”

(EKP:n pääjohtaja Mario Draghi)

EKP rakennutti uudet toimitilansa Frankfurtin vanhan tukkukaupparakennuksen Grossmarkthallen tontille. Modernit toimitilat rakennettiin EKP:n erityistarpeiden pohjalta kestävän kehityksen periaatteita noudattaen, ja ne otettiin käyttöön marraskuussa 2014.

Intervallivideo

© EKP/Robert Metsch, Frankfurt am Main

Uudet toimitilat numeroina

Pilvenpiirtäjän korkeus 185 metriä +++ Grossmarkthallen pituus 250 metriä +++ tontin pinta-ala 120 000 m² +++ viheralueelle istutettu 700 puuta +++ toimistotorneissa yhteensä 6 000 ikkunapaneelia +++ atriumin poikki kulkee 14 teräskannatinta +++ tiiliseinissä 73 km uutta saumaa

Kommentteja hankkeen johtajilta

”On ollut ilo olla saattamassa päätökseen monivuotista rakennushanketta, johon osallistui niin monia ihmisiä. Työtä oli paljon ja aikataulu oli tiukka, mutta tavoite saavutettiin eli toimitilat saatiin käyttöön vuonna 2014.”

Vítor Constâncio
Rakennushankkeesta vastuussa ollut EKP:n varapääjohtaja

”Halusimme yhdistää rakennuksessa hyvin vanhaa ja hyvin uutta arkkitehtuuria. Henkilöstölle haluttiin toki toimivat ja mukavat työ- ja kokoustilat, mutta laajempana tavoitteena oli tehdä toimitiloista kohtaamispaikka Euroopan sydämessä Frankfurt am Mainissa. Mielestäni tässä on onnistuttu hyvin."

Werner Studener
EKP:n hallinnon pääosaston johtaja ja EKP:n uudet toimitilat ‑hankkeen koordinaattori

”Olen ollut mukana hankkeessa suunnitteluvaiheesta alkaen 16 vuoden ajan joka päivä, ja nyt kun rakennus viimein herää eloon, on pitkäaikainen tavoite saavutettu. Olen ylpeä kollegoistani, jotka ovat rakentaneet meille onnistuneet toimitilat.”

Thomas Rinderspacher
EKP:n uudet toimitilat ‑hankkeen projektipäällikkö EKP:ssä