SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

2-euroerindringsmønter - 2006

Vatikanstaten

Anledning: Schweizergardens 500-års jubilæum

Beskrivelse: På mønten ses en schweizergardist, som aflægger faneed. Indskriften "GUARDIA SVIZZERA PONTIFICIA" omkranser gardisten og danner en halvcirkel, der afsluttes under flaget med navnet på udstedelseslandet "CITTÀ DEL VATICANO". Til venstre er årstallet "1506" præget over kunstnerens underskrift "O. ROSSI", som er placeret langs fanens stang. Årstallet "2006" er præget øverst til højre over møntmærket "R". På møntens ydre ring ses EU-flagets 12 stjerner.

Antal: 100.000 mønter

Udsendt: November 2006

San Marino

Anledning: 500-året for Christoffer Columbus' død

Beskrivelse: På mønten ses et portræt af Christoffer Columbus og en afbildning af tre karaveller. Over portrættet står indskriften "SAN MARINO", og en vindrose og møntmærket "R" ses til højre. Under portrættet ses årene "1506 – 2006" i en kartouche. På møntens ydre ring ses EU-flagets 12 stjerner.

Antal: 120.000 mønter

Udsendt: Oktober 2006

Finland

Anledning: 100-året for indførelsen af almindelig og lige valgret

Beskrivelse: Beskrivelse: Det centrale motiv er et mands- og et kvindeansigt adskilt af en linje. Til venstre for ansigterne står "1.10.1906", og til højre står udstedelsesåret med landekoden for Finland i midten "20 FI 06". Møntmærket "M" er præget både til højre og til venstre for ansigterne. På møntens ydre ring ses EU-flagets 12 stjerner.

Antal: 2,5 mio. mønter

Udsendt: Oktober 2006

Belgien

Anledning: Atomium

Beskrivelse: I møntens midte ses et billede af Atomium og til højre herfor gravørens initialer "LL". Umiddelbart under Atomium ses to møntmærker. På møntens ydre ring ses EU-flagets 12 stjerner, bogstavet "B" og prægningsåret "2006".

Antal: 5 mio. mønter

Udsendt: April 2006

Tyskland

Anledning: Slesvig-Holsten

Beskrivelse: I møntens midte ses byporten Holstentor, Lübecks vartegn. Herunder står ordet "Schleswig-Holstein", den første af Tysklands 16 delstater, der er genstand for en euro-erindringsmønt. Gravørens initialer "HH" ses til højre for motivet, og til venstre ses møntmærket "A", "D", "F", "G" eller "J", alt efter hvor den er blevet præget. På møntens ydre ring ses prægningsåret "2006", EU-flagets 12 stjerner og ordene "Bundesrepublik Deutschland".

Antal: 30 mio. mønter

Udsendt: Februar 2006

Italien

Anledning: De 20. Olympiske Vinterlege – Torino 2006

Beskrivelse: I møntens midte ses en skiløber. Umiddelbart over skiløberen står ordene "GIOCHI INVERNALI", og til venstre for ham er værtsbyen for vinterlegene markeret ved ordet "TORINO" og et billede af Torinos vartegn, Mole Antonelliana-bygningen. Ligeledes til venstre for skiløberen ses Den Italienske Republiks initialer "RI" i form af et monogram samt møntmærket "R". Til højre for skiløberen ses prægningsåret "2006" og kunstnerens initialer "MCC" (Maria Carmela Colaneri). På møntens ydre ring ses EU-flagets 12 stjerner.

Antal: 40 mio. mønter

Udsendt: Januar 2006

Luxembourg

Anledning: Tronarving storhertug Guillaumes 25 års fødselsdag

Beskrivelse: I møntens midte ses et dobbeltportræt af storhertug Henri (i forgrunden) og storhertug Guillaume. Under dobbeltportrættet ses prægningsåret 2006 mellem bogstavet "S" og møntmærket. Over dobbeltportrættet står ordet "LËTZEBUERG". På møntens ydre ring ses EU-flagets 12 stjerner.

Antal: 1,1 mio. mønter

Udsendt: Januar 2006