Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

2 euron erikoisrahat – 2006

Vatikaanivaltio

Aihe: Sveitsiläiskaarti 500 vuotta

Kuvaus: Kolikon kuva esittää sveitsiläiskaartilaista vannomassa uskollisuudenvalaa paaville. Teksti ”GUARDIA SVIZZERA PONTIFICIA” muodostaa puoliympyrän kaartilaisen kuvan yläpuolelle, ja sveitsiläiskaartin lipun alapuolella on liikkeeseenlaskijamaan nimi ”CITTÀ DEL VATICANO”. Kaartilaisen kuvan vasemmalla puolella on vuosiluku 1506, ja sen alapuolelle on kirjoitettu lippusalon suuntaisesti kolikon kaivertajan nimi ”O. ROSSI”. Kuvan oikealla puolella on vuosiluku 2006 ja sen alla rahapajan tunnus ”R”. Kolikon ulkorenkaalla ovat Euroopan unionin lipun 12 tähteä.

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 100 000 kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: marraskuu 2006

San Marino

Aihe: Kristoffer Kolumbuksen kuoleman 500. vuosipäivä

Kuvaus: Kolikkoon on kuvattu Kristoffer Kolumbus sekä kolme karavelia. Kolumbuksen muotokuvan yläpuolella on teksti ”SAN MARINO” ja sen oikealla puolella tuuliruusun kuva sekä rahapajan tunnus ”R”. Muotokuvan alapuolella on kirjakäärö ja siinä vuosiluvut 1506–2006. Kolikon ulkorenkaalla ovat Euroopan unionin lipun 12 tähteä.

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 120 000 kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: lokakuu 2006

Suomi

Aihe: Yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden satavuotispäivä

Kuvaus: Kolikon sisäosassa on miehen ja naisen kasvot, joiden välillä kulkee viiva. Kasvokuvien vasemmalla puolella on päivämäärä ”1.10.1906” ja oikealla puolella liikkeeseenlaskuvuosi ja sen keskellä maatunnus (”20 FI 06”). Rahapajan tunnus ”M” esiintyy kolikossa kummankin kasvokuvan vieressä. Kolikon ulkorenkaalla ovat Euroopan unionin lipun 12 tähteä.

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 2,5 miljoonaa kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: lokakuu 2006

Belgia

Aihe: Atomium

Kuvaus: Kolikon keskelle on kuvattu Atomium, ja sen oikealla puolella ovat kaivertajan nimikirjaimet, ”LL”. Kuvan alareunassa on kaksi rahapajan tunnusta. Ulkoreunalla ovat Euroopan unionin 12 tähteä, kirjain ”B” ja kolikon lyöntivuosi 2006.Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä:

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 5 miljoonaa kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: huhtikuu 2006

Saksa

Aihe: Schleswig-Holsteinin osavaltio

Kuvaus: Kolikon keskellä on Lyypekin kaupungin maamerkki, Holstentor-portti, ja sen alla sanat ”Schleswig-Holstein”. Tämä osavaltio on ensimmäisenä Saksan 16 osavaltiosta otettu eurokolikon aiheeksi. Kaivertajan nimikirjaimet ”HH” ovat kuvan oikealla puolella, ja vasemmalla on rahapajan tunnus, joko ”A”, ”D”, ”F”, ”G” tai ”J”. Kolikon ulkoreunalla ovat Euroopan unionin lipun 12 tähteä, kolikon lyöntivuosi 2006 ja sanat ”Bundesrepublik Deutschland”.

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 30 miljoonaa kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: helmikuu 2006

Italia

Aihe: 20. talviolympiakisat Torinossa vuonna 2006.

Kuvaus: Kolikon keskelle on kuvattu dynaaminen, linjakas alppihiihtäjä. Hiihtäjän yläpuolella ovat sanat ”GIOCHI INVERNALI” ja vasemmalla talviolympialaisten järjestäjäkaupungin maamerkkirakennus Mole Antonelliana ja sana ”TORINO”. Samoin vasemmalla ovat Italian tasavallan monogrammi ”RI” ja rahapajan tunnus ”R”. Alppihiihtäjän oikealla puolella ovat liikkeeseenlaskuvuosi 2006 ja kaivertajan nimikirjaimet ”MCC” (Maria Carmela Colaneri). Kolikon ulkorenkaalla ovat Euroopan unionin lipun 12 tähteä.

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 40 miljoonaa kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: tammikuu 2006

Luxemburg

Aihe: Kruununperijän, suurherttua Guillaumen 25-vuotispäivä

Kuvaus: Kolikon keskellä on suurherttua Henrin profiili ja osittain sen alla suurherttua Guillaumen profiili. Profiilien alla ovat kirjain ”S”, liikkeeseenlaskuvuosi 2006 ja rahapajan tunnus. Profiilien yläpuolella on sana ”LËTZEBUERG”. Kolikon ulkorenkaalla ovat Euroopan unionin lipun 12 tähteä.

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 1,1 miljoonaa kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: tammikuu 2006