Készpénzszakértők

A készpénzkezeléssel foglalkozó szervezetek a kereskedelmi bankok, a postahivatalok és más olyan szervezetek, amelyek készpénzt válogatnak vagy közrebocsátanak. Feladataik közé tartozik a bankjegyek és érmék ellenőrzése, illetve a hamisítványok kiszűrése.

Készpénzkezelés

A nemzeti központi bankok a készpénzforgalomban leggyakrabban előforduló hamisítványokon rendszeresen tesztelik a bankjegykezelő berendezéseket. Az EKB közzéteszi a sikeresen bevizsgált gépek és eszközök a listáját, hogy támogassa a készpénzkezelőket és a kiskereskedőket az eurobankjegyek valódiságvizsgálatát segítő eszközök kiválasztásában.

Oktatóanyagok

Az EKB egy sor olyan eszközt fejlesztett ki készpénzkezelők számára, amelyek az eurobankjegyek első és második sorozatának biztonsági elemeit és a bankjegyek valódiságának ellenőrzési módját mutatják be.


Partnerségi program

A Partnerségi program a bankjegykezelő berendezések gyártóit és szállítóit, valamint ezek ügyfeleit és felhasználóit látja el egy sor ismeretterjesztő eszközzel az Európé-sorozat egyes bankjegyeinek kibocsátására való felkészüléshez.