European Central Bank - eurosystem
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Banca Centrală Europeană (1998-prezent)

La data de 1 iunie 1998, BCE a înlocuit Institutul Monetar European (IME), al cărui președinte, Willem Frederik Duisenberg, a devenit primul președinte al BCE; acest eveniment a fost considerat drept un indiciu al continuității. BCE a moștenit atât un corpus vast de preparative, cât și întreaga infrastructură a IME, inclusiv membri ai personalului pregătiți să își preia atribuțiile la BCE. Cu toate acestea, structura organizatorică a BCE a diferit de cea a IME în multe privințe și a trecut de atunci prin schimbări.

Preparativele IME au contribuit la înființarea BCE, printre momentele de referință numărându-se introducerea euro ca monedă scripturală la 1 ianuarie 1999 și trecerea la numerarul în euro la 1 ianuarie 2002.

Despre BCE

Evidențele istorice ale BCE includ dosare legate de ședințele organelor de decizie ale BCE, acte și instrumente juridice, evidențe ale comitetelor Sistemului European al Băncilor Centrale și alte evidențe de natură operațională sau administrativă.

Evidențele deja publicate sunt disponibile în secțiunea relevantă a Registrului public de documente

Toate paginile din această secțiune