SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
  • PRESSEMEDDELELSE

De nye 100- og 200-eurosedler sættes i omløb i dag

28. maj 2019

  • Sedler med nye og opgraderede sikkerhedselementer sættes i omløb i dag.
  • Et satellithologram og en ny version af det smaragdgrønne tal gør sedlerne sværere at forfalske.
  • Med 100- og 200-eurosedlerne er Europa-serien komplet.

De nye 100- og 200-eurosedler sættes som de sidste i Europa-serien i omløb i dag. Sedlerne har nye og innovative sikkerhedselementer og er lette at tjekke med "føl-, se-, vip"-metoden.

I satellithologrammet, der befinder sig øverst i den sølvfarvede stribe, ses små €-tegn, som bevæger sig rundt om tallet, når sedlen vippes. €-tegnene bliver tydeligere i direkte lys. I den sølvfarvede stribe ses også et portræt af Europa, det arkitektoniske motiv og et stort €-tegn. De nye 100- og 200-eurosedler har også en ny version af det smaragdgrønne tal. De øvrige sedler i Europa-serien har også et smaragdgrønt tal, men i denne nye version ses €-tegn inde i tallet.

De nye 100- og 200-eurosedler har samme højde som 50-eurosedlen. Det gør det lettere at håndtere og kontrollere dem maskinelt. Samtidig passer de bedre i folks tegnebøger, og de holder længere, fordi de bliver udsat for mindre slitage.

Efter 50-eurosedlen og 20-eurosedlen er 100-eurosedlen den tredje mest anvendte euroseddel. Efterspørgslen efter 100- og 200-eurosedler er stigende. Den årlige stigning er på 7,6 pct. for 100-eurosedlens vedkommende og 8,6 pct. for 200-eurosedlens vedkommende.

Ligesom de øvrige seddelværdier i den første serie af eurosedler forbliver seriens 100- og 200-eurosedler lovligt betalingsmiddel. De fortsætter med at cirkulere parallelt med de nye sedler og vil gradvist blive taget ud af omløb.

Henvendelser fra medier kan rettes til Esther Tejedor, tlf.: +49 69 1344 95596.

Anm.:

Faktablad om de nye 100- og 200-eurosedler Liste over godkendte maskiner til håndtering af pengesedler
KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt