Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
  • PERSBERICHT

ECB draagt Andrea Enria voor als voorzitter van de Raad van Toezicht

7 november 2018

  • Voorstel van de Raad van Bestuur voor een nieuw hoofd ECB-Bankentoezicht voorgelegd aan het Europees Parlement
  • Definitieve goedkeuring door de Raad van de Europese Unie na stemming door het Parlement

De Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank heeft vandaag Andrea Enria voorgedragen als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij werd geselecteerd uit een shortlist van kandidaten die op 26 september door de Raad van Bestuur werd samengesteld.

De ECB heeft vandaag de voorzitter van de Commissie economische en monetaire zaken (ECON) van het Europees Parlement, Roberto Gualtieri, over haar besluit ingelicht, zoals in het Interinstitutioneel Akkoord tussen de ECB en het Europees Parlement is vastgelegd. De ECB heeft ook de voorzitter van de Raad Economische en Financiële Zaken, Hartwig Löger, ingelicht.

Andrea Enria zal door de ECON worden uitgenodigd voor een openbare hoorzitting. Andrea Enria (57) bekleedt momenteel de functie van voorzitter van de Europese Bankautoriteit.

Bij goedkeuring door het Parlement en bevestiging door de Raad van de Europese Unie zal Andrea Enria de huidige voorzitter Danièle Nouy op 1 januari 2019 opvolgen als voorzitter van de Raad van Toezicht. De voorzitter wordt benoemd voor een eenmalige termijn van vijf jaar.

De media kunnen met hun vragen terecht bij Peter Ehrlich (tel.: +49 69 1344 8320).

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media