Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ

BCE îl numește pe Andrea Enria în funcția de președinte al Consiliului de supraveghere

7 noiembrie 2018

  • Propunerea Consiliului guvernatorilor privind noul președinte al Supravegherii bancare a BCE a fost transmisă Parlamentului European
  • Aprobarea finală, după votul din Parlament, urmează să fie acordată de Consiliul Uniunii Europene

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene l-a numit astăzi pe Andrea Enria în funcția de președinte al Consiliului de supraveghere. Dl Enria a fost selectat dintre candidații preselectați de Consiliul guvernatorilor la data de 26 septembrie 2018.

BCE l-a informat astăzi pe președintele Comisiei pentru afaceri economice și monetare (ECON) din cadrul Parlamentului European, dl Roberto Gualtieri, cu privire la decizia sa, în conformitate cu Acordul interinstituțional între BCE și Parlamentul European. BCE a transmis, de asemenea, o informare președintelui Consiliului Afaceri Economice și Financiare, dl Hartwig Löger.

Dl Enria va fi invitat de Comisia ECON la o audiere publică. Andrea Enria (57 de ani) ocupă, în prezent, funcția de președinte al Autorității bancare europene.

Dacă numirea sa va fi aprobată de Parlament și confirmată de Consiliul Uniunii Europene, dl Enria îi va succeda dnei Danièle Nouy la președinția Consiliului de supraveghere la data de 1 ianuarie 2019. Președintele este numit pentru un mandat de cinci ani, care nu poate fi reînnoit.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Peter Ehrlich (tel.: +49 69 1344 8320).

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media