European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

ECB publiceert leidende beginselen voor toespraken en vergaderingen

6 oktober 2015
  • De beginselen hebben betrekking op vergaderingen en spreekbeurten van leden van de Directie
  • De beginselen onderstrepen het streven van de ECB naar transparante tweezijdige communicatie

De Europese Centrale Bank (ECB) publiceert vandaag een document waarin zijn neergelegd de beginselen die de leden van haar Directie zullen volgen wanneer zij communiceren met vertegenwoordigers van de particuliere sector, de academische wereld of de maatschappij.

In dit document, dat is gepubliceerd op de website van de ECB, worden drie beginselen uiteengezet die laten zien hoe de ECB transparante tweezijdige communicatie tussen beleidsmakers en het algemene publiek en specialisten waarborgt. De beginselen omvatten de door de ECB gevolgde benadering om ervoor te zorgen dat financiëlemarktgevoelige informatie niet aan geselecteerde groepen wordt vrijgegeven. De beginselen houden tevens rekening met het feit dat het noodzakelijk is voor leden van de Directie regelmatig contact te hebben met een breed scala van tegenpartijen om inzicht te verkrijgen in de dynamiek van de economie en de financiële markten, en om goed beleid te kunnen formuleren.

De media kunnen met hun vragen terecht bij Eszter Miltényi-Torstensson, tel.: +49 69 1344 8034.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media