Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EKB a beszédekre és találkozókra vonatkozó vezérelveket tesz közzé

2015. október 6.
  • A vezérelvek az Igazgatóság tagjainak találkozóira és beszédfelkéréseire vonatkoznak
  • Hangsúlyozzák az EKB-nak az átlátható, kétirányú kommunikáció iránti elkötelezettségét

Az Európai Központi Bank (EKB) a mai napon közzéteszi azokat a vezérelveket, amelyeket az Igazgatóság tagjai a magánszektor, a felsőoktatási és a civil társadalom képviselőivel folytatott kommunikáció során követnek.

Az EKB honlapján közzétett dokumentum három vezérelvben fogalmazza meg, hogyan kívánja a bank biztosítani a transzparens kétirányú kommunikációt a gazdaságpolitikai döntéshozók, valamint a széles nyilvánosság és a szakmai közönség között. Lefektetik azt a megközelítésmódot, amellyel az EKB biztosítja, hogy a pénzügyi piaci szempontból szenzitív adatok ne jussanak egyes választott csoportok tudomására. Tekintettel vannak ugyanakkor arra is, hogy az Igazgatóság tagjainak a nyilvánosság széles körével kell kapcsolatot tartaniuk ahhoz, hogy tájékozódjanak a gazdaság és a pénzügyi piac dinamikájáról, és helyes gazdaságpolitikai döntéseket tudjanak hozni.

A média képviselői további tájékoztatásért szíveskedjenek Miltényi-Torstensson Eszterhez fordulni a +49 69 1344 8034-es telefonszámon.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok