Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

BCE și partenerii săi semnează un memorandum de înțelegere privind noua bancnotă de 20 EUR

23 iulie 2015
  • Memorandumul de înțelegere vizează să asigure că aparatele și dispozitivele din întreaga zonă euro sunt pregătite să accepte noua bancnotă de 20 EUR începând cu data de 25 noiembrie 2015
  • Partenerii urmează să își informeze rețelele despre noua bancnotă de 20 EUR
  • BCE și băncile centrale naționale din Eurosistem vor continua să furnizeze partenerilor asistență în vederea adaptării și testării dispozitivelor lor

Banca Centrală Europeană (BCE) a semnat astăzi un memorandum de înțelegere cu asociațiile sectoriale europene, cu fabricanții de echipamente în domeniul bancnotelor și cu alți parteneri. Acesta consolidează Programul de parteneriat al BCE, care a contribuit la introducerea fără sincope a noii bancnote de 10 EUR în anul 2014.

Semnatarii memorandumului convin să depună toate eforturile pentru a asigura că aparatele de procesare a bancnotelor, distribuitoarele automate și aparatele de emitere a biletelor, precum și dispozitivele de stabilire a autenticității vor accepta noua bancnotă de 20 EUR începând cu 25 noiembrie 2015, dată la care noile bancnote sunt puse în circulație. Fabricanții de echipamente în domeniul bancnotelor se angajează, de asemenea, să furnizeze cât mai devreme posibil clienților actualizările necesare ale componentelor software și hardware pentru a le oferi acestora timp suficient să își optimizeze aparatele și dispozitivele.

Yves Mersch, membru al Comitetului executiv al BCE, a declarat: „BCE, băncile centrale naționale și partenerii noștri sectoriali dețin cu toții un rol în preparativele pentru introducerea noilor bancnote. Memorandumul de înțelegere pe care l-am semnat împreună astăzi evidențiază angajamentul și responsabilitatea noastră comună de a asigura că cetățenii din întreaga zonă euro pot utiliza pretutindeni fără probleme noile bancnote de 20 EUR începând cu data de 25 noiembrie.”

Pentru a ajuta participanții la Programul de parteneriat să se pregătească în vederea introducerii noii bancnote de 20 EUR, BCE și băncile centrale naționale din Eurosistem au furnizat materiale informative, iar noile bancnote au fost puse la dispoziție pentru testare și adaptare începând cu luna februarie 2015. Există în prezent 450 de parteneri în întreaga Europă. Programul oferă sprijin fabricanților și operatorilor de echipamente în domeniul bancnotelor și altor factori implicați din sectorul bancnotelor în vederea informării angajaților și clienților acestora cu privire la noile bancnote euro și a asigurării adaptării la timp a aparatelor de procesare a bancnotelor.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Rocío González, tel.: +49 69 1344 6451.

Notă:

Memorandumul de înțelegere privind adaptarea echipamentelor în domeniul bancnotelor la noua bancnotă de 20 EUR ( disponibil numai în limba engleză )

Lista partenerilor care au semnat memorandumul de înțelegere poate fi consultată aici

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media