Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

ECB publiceert GTM-Kaderverordening

25 april 2014
  • De Kaderverordening legt de basis voor het werk van het GTM als toezichthouder van banken.
  • De ECB neemt op 4 november 2014 haar toezichthoudende taken volledig op zich.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag haar GTM-Kaderverordening voor het Gemeenschappelijk Toezichtsmechanisme (GTM) gepubliceerd. Door de GTM-Kaderverordening wordt de basis gelegd voor het werk van het GTM, dat in november 2014 het toezicht op de banken in het eurogebied op zich neemt. Dit is een belangrijke mijlpaal in het opzetten van het GTM, dat geheel volgens schema verloopt.

De bepaling van “belangrijke” banken, de banken die onder het directe toezicht van de ECB zullen vallen, zal plaatsvinden aan de hand van in de GTM-Raadsverordening uiteengezette en in de GTM-Kaderverordening verder ontwikkelde criteria. De uitkomsten van dit proces zullen, zo wordt voorzien, in september worden bekendgemaakt.

De GTM-Kaderverordening weerspiegelt de antwoorden die gedurende een openbare raadpleging van belanghebbenden zijn ontvangen. Deze antwoorden zijn, samen met de zogeheten Feedback Statement en de GTM-Kaderverordening, gepubliceerd op de website van de ECB.

Voor mediavragen kunt u contact opnemen met Rolf Benders, tel.: +49 69 1344 6925.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media