Menu

2-euro-erindringsmønter - 2007

Finland

Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side

Anledning: 90-året for Finlands selvstændighed

Beskrivelse: Mønten viser en båd med ni roere, der symboliserer samarbejde. Udstedelsesåret (2007) og året for Finlands selvstændighed (1917) ses henholdsvis over og under motivet. Møntmærket ses til venstre for årerne og 'FI' for Finland til højre. På møntens ydre ring ses EU-flagets 12 stjerner.

Antal: 2 mio. mønter

Udsendt: December 2007


San Marino

Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side

Anledning: 200-året for Giuseppe Garibaldis fødsel

Beskrivelse: I møntens indre felt ses en gravering af et portræt af Giuseppe Garibaldi. Ordene "SAN MARINO" og udstedelsesåret (2007) er graveret henholdsvis til venstre og til højre for portrættet langs den ydre kant af det indre felt. Møntmærket (R) ses til venstre for portrættet, mens kunstneren Ettore Lorenzo Frapiccinis initialer (E.L.F.) optræder nederst til venstre ved kanten af det indre felt. EU-flagets 12 stjerner ses på møntens ydre ring.

Antal: 130.000 mønter

Udsendt: Oktober 2007


Vatikanstaten

Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side

Anledning: Hans Hellighed Benedikt XVI's 80 års fødselsdag

Beskrivelse: I møntens indre felt er Hans Hellighed Benedikt XVI afbildet i venstrevendt profil. Ordene "BENEDICTI XVI P.M. AETATIS ANNO LXXX CITTA' DEL VATICANO" er indgraveret langs den ydre kant af møntens indre felt. Til venstre for portrættet findes møntmærket "R", udstedelsesåret "2007" og gravørens initialer, "M.C.C. INC.". Kunstnerens navn,"LONGO", ses til højre. På møntens ydre ring ses EU-flagets 12 stjerner.

Antal: 100.000 mønter

Udsendt: September 2007


Monaco

Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side

Anledning: 25-årsdagen for prinsesse Graces død

Beskrivelse: Mønten viser et portræt af prinsesse Grace. Til højre herfor ses ordet "MONACO", møntmærket, årstallet "2007" og gravørens mærke. Kunstnerens navn (R.B.BARON) ses under prinsessens hår. På møntens ydre ring ses EU-flagets 12 stjerner.

Antal: 20.000 mønter

Udsendt: Juli 2007


Portugal

Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side

Anledning: Portugals formandskab for Den Europæiske Union

Beskrivelse: Møntens indre del viser en korkeg (Quercus suber). Det portugisiske rigsvåben er afbildet under de nederste grene til venstre for stammen, mens ordet "PORTUGAL", skrevet over tre linjer, ses til højre. I en halvcirkel langs kanten af møntens indre del under træet står kunstnerens signatur (I. Vilar), prægningsåret (2007), møntmærket (INCM) og ordene "PRESIDÊNCIA DO CONSELHO DA UE". På møntens ydre ring ses EU-flagets 12 stjerner.

Antal: 2 mio. mønter

Udsendt: Juli 2007


Eurolandene

Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side

Anledning: 50-året for underskrivelsen af Romtraktaten

Beskrivelse: På mønten ses den originale traktat, som blev underskrevet af de oprindelige seks deltagerlande, på en baggrund, der minder om det specielle flisemønster (udformet af Michelangelo), som pryder Piazza del Campidoglio i Rom, hvor underskrivelsesceremonien fandt sted den 25. marts 1957. "Romtraktaten", "EUROPA" og navnet på udstedelseslandet står på enten det respektive sprog eller latin. Indskriften varierer således fra land til land, men motivet er det samme. På mønternes ydre ring ses EU-flagets 12 stjerner. Med Romtraktaten blev Det Europæiske Økonomiske Fællesskab grundlagt, hvilket i sidste ende førte til indførelsen af euroen i 1999 og overgangen til eurosedler og -mønter i 2002. Årsdagen fejres den 25. marts 2007. Eurolandene har valgt at markere dagen ved at udstede en fælles erindringsmønt. Designet blev udvalgt på baggrund af en konkurrence, som de europæiske møntfabrikker organiserede.

Antal: Varierer fra land til land

Udsendt: Marts 2007


Tyskland

Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side

Anledning: Mecklenburg-Vorpommern

Beskrivelse: Mønten viser Schwerin Slot, og den bærer indskriften "Mecklenburg-Vorpommern", der er det forbundsland, hvor slottet er beliggende. Et af bogstaverne "A", "D", "F", "G" eller "J" ses som møntmærke over billedet og gravørens initialer "HH" under det. Prægningsåret 2007, EU-flagets 12 stjerner og ordene "Bundesrepublik Deutschland" ses i den ydre ring.

Antal: 30 mio. mønter

Udsendt: Februar 2007


Luxembourg

Erindringsmotivet på 2-euromøntens nationale side

Anledning: Storhertugens palads

Beskrivelse: Mønten viser en afbildning af storhertug Henri, som er placeret foran et billede af storhertugens palads. Prægningsåret 2007 står til venstre med gravørens mærke ovenover og møntmærket nedenunder. Ordet "LËTZEBUERG" ses under designet på den indre del af mønten. På møntens ydre ring ses EU-flagets 12 stjerner.

Antal: 1,1 mio. mønter

Udsendt: Februar 2007


Toppen af siden