Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ
  • 23 octombrie 2019

BCE adoptă un aviz cu privire la numirea unui nou membru al Comitetului executiv

  • Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la candidatul propus, dl Fabio Panetta.

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a adoptat astăzi un aviz cu privire la o recomandare a Consiliului Uniunii Europene privind numirea unui membru al Comitetului executiv al BCE.

Consiliul guvernatorilor nu a formulat nicio obiecție cu privire la candidatul propus, dl Fabio Panetta, care este o persoană ale cărei autoritate și experiență profesională în domeniul monetar sau bancar sunt recunoscute, astfel cum se prevede la articolul 283 alineatul (2) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Dl Panetta ocupă, în prezent, funcția de prim-viceguvernator al Banca d’Italia.

După emiterea avizului Consiliului guvernatorilor și a avizului Parlamentului European, noul membru al Comitetului executiv va fi numit de Consiliul European. Avizul Consiliului guvernatorilor, care va fi publicat în scurt timp în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, va fi disponibil pe website-ul BCE în toate limbile oficiale ale UE.

După numire, dl Panetta îi va succeda dlui Benoît Cœuré, al cărui mandat de opt ani în funcția de membru al Comitetului executiv se încheie la 31 decembrie 2019.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Peter Ehrlich, tel.: +49 69 1344 8320.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media