Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Odluke o monetarnoj politici

21. travnja 2016.

Upravno vijeće ESB-a na današnjem je sastanku donijelo odluku da će kamatna stopa na glavne operacije refinanciranja te kamatne stope na stalno raspoloživu mogućnost granične posudbe od središnje banke i na stalno raspoloživu mogućnost deponiranja kod središnje banke ostati nepromijenjene na razini od 0,00 %, 0,25 % odnosno –0,40 %.

U vezi s nestandardnim mjerama monetarne politike, povećali smo iznos mjesečnih kupnji u sklopu programa kupnje vrijednosnih papira na 80 mlrd. EUR. Sada smo usredotočeni na provedbu dodatnih nestandardnih mjera, o kojima smo odluku donijeli 10. ožujka 2016. Poslije konferencije za novinare na mrežnim stranicama ESB-a objavit ćemo dodatne informacije o elementima provedbe programa kupnje vrijednosnih papira sektora poduzeća.

Predsjednik ESB-a iznijet će razloge za te odluke na današnjoj konferenciji za novinare s početkom u 14.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Točne formulacije koje je usuglasilo Upravno vijeće možete pronaći u tekstu na engleskom jeziku.

KONTAKT

Europska središnja banka

glavna uprava Odnosi s javnošću

Reprodukcija se dopušta uz navođenje izvora.

Kontaktni podatci za medije