Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

BCE urmează să instaleze o nouă lucrare de artă în fața clădirii principale

4 septembrie 2015
  • O lucrare a artistului italian Giuseppe Penone va fi instalată la data de 4 septembrie 2015
  • „Gravity and Growth” reprezintă un arbore cu o înălțime de peste 17 metri, realizat în principal din bronz și granit
  • Lucrarea se numără printre cele trei proiecte selectate de un juriu în urma unui concurs internațional organizat în anul 2014

O sculptură avându-l ca autor pe Giuseppe Penone, unul dintre reprezentanții de frunte ai mișcării „Arte Povera”, va fi instalată în exteriorul intrării principale a clădirii Băncii Centrale Europene (BCE) la data de 4 septembrie 2015. Denumită „Gravity and Growth” (Gravitație și creștere), lucrarea măsoară 17,5 metri în înălțime și constă într-un arbore din bronz și granit, cu o sferă din frunze aurite.

„Arborele lui Giuseppe Penone induce un sentiment de stabilitate și creștere și este înrădăcinat în valorile umaniste ale Europei în cel mai frumos mod”, a declarat Benoît Cœuré, membru al Comitetului executiv al BCE și președinte al juriului care a selectat lucrarea.

În anul 2014, BCE a lansat un concurs internațional de artă pentru găsirea a trei lucrări de artă destinate unor spații diferite din noua sa clădire principală. Aproximativ 59 de artiști din 28 de țări ale UE au fost nominalizați să participe la concurs, care a avut un buget total de 1,25 milioane EUR. Lucrările selectate la finalul concursului și considerate ca „reprezentând arta europeană în forma sa cea mai pură” au fost următoarele: o sculptură a artistului bulgar Nedko Solakov, o instalație a artistului britanic Liam Gillick și arborele lui Giuseppe Penone, primele două fiind instalate în interiorul clădirii principale. Arborele conceput de Penone își va găsi acum locul în exterior.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Alexandrine Bouilhet, tel.: +49 69 1344 8949.

Notă:

Mario Draghi, președintele BCE, va inaugura cele trei lucrări de artă la data de 6 octombrie 2015.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media