Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Uusia taideteoksia EKP:n päärakennuksen yhteyteen

4.9.2015
  • Italialaistaiteilija Giuseppe Penonen taideteos pystytetään päärakennuksen edustalle 4.9.2015.
  • Yli 17-metrinen Gravity and Growth -teos esittää puuta, ja sen päämateriaalit ovat pronssi ja graniitti.
  • Teos on yksi vuonna 2014 järjestetyn kansainvälisen kilpailun kolmesta voittajaehdotuksesta.

Euroopan keskuspankin (EKP) päärakennuksen sisäänkäynnin edustalle pystytetään 4.9.2015 Giuseppe Penonen veistos Gravity and Growth. Giuseppe Penone on yksi Arte Povera -taidesuuntauksen johtavista edustajista. Noin 17,5 metrin korkeuteen yltävä teos on pronssista ja graniitista tehty puu, jonka lehvästössä on kullanvärisiä lehtiä.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimineen EKP:n johtokunnan jäsenen Benoît Cœurén mukaan Giuseppe Penonen puu ilmentää pysyvyyttä ja kasvua ja sen juuret saavat kasvuvoimansa Euroopan humanistisista arvoista.

EKP järjesti vuonna 2014 kansainvälisen taidekilpailun, jossa etsittiin kolmea taideteosta sijoitettaviksi eri puolille EKP:n uutta päärakennusta. Kilpailun osallistujiksi valikoitui 59 taiteilijaa 28 EU-maasta. Hankkeen budjetti oli noin 1,25 miljoonaa euroa. Voittajiksi valittiin lopulta bulgarialaisen Nedko Solakovin veistos ja brittiläisen Liam Gillickin installaatio, jotka sijoitetaan päärakennuksen sisälle, sekä Giuseppe Penonen puuaiheinen veistos. Näiden kolmen teoksen katsottiin edustavan ”eurooppalaista taidetta parhaimmillaan”. Penonen työ pääsee nyt paikalleen päärakennuksen ulkopuolelle. EKP:n pääjohtajan Mario Draghin on määrä paljastaa kolme taideteosta 6.10.2015.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa Alexandrine Bouilhet puhelinnumerossa +49 69 1344 8949.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle