European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

ECB lanceert online wedstrijd in verband met het nieuwe bankbiljet van €10

16 december 2013

EMBARGO

Persembargo tot 10.00 uur Midden-Europese tijd op maandag 16 december 2013
  • Vóór de onthulling van het nieuwe bankbiljet van €10 in januari 2014 kunnen ingezetenen van de Europese Unie de echtheidskenmerken van het biljet ontdekken in een wedstrijd die vandaag van start gaat.
  • 20 spelers met de hoogste scores winnen een VIP-bankbiljet van €5 uit de Europa-serie dat door de President van de Europese Centrale Bank persoonlijk is gesigneerd.
  • 80 overige winnaars ontvangen een herdenkingsbankbiljet van €10 uit de eerste serie.

Het nieuwe €10-bankbiljet zal op 13 januari 2014 worden onthuld en later in het jaar in omloop worden gebracht. Om de aandacht te vestigen op de echtheidskenmerken van het nieuwe biljet lanceert de Europese Centrale Bank vandaag een online wedstrijd voor ingezetenen van de Europese Unie die ouder zijn dan achttien jaar. De spelers moeten vier van deze echtheidskenmerken ontdekken, en het aantal bankbiljetten dat op 31 december 2013 in omloop is in het eurogebied raden. De wedstrijd gaat vandaag om 10.00 uur van start en sluit op 12 januari 2014 om 23.59 uur (Midden-Europese tijd).

Christine Graeff, Directeur-Generaal Communicatie en Talendiensten bij de ECB: “De euro is het meest zichtbare en internationaal bekende symbool van een verenigd Europa. 334 miljoen mensen gebruiken de eurobankbiljetten elke dag. Dit spel is een leuke manier om ons deze biljetten weer eens goed te laten bekijken”.

Het spel (samen met de algemene voorwaarden) kan worden gevonden op www.new-euro-banknotes.eu. Voor vragen vanuit de media neemt u contact op met Elodie Lafitte Nowodazkij, tel.: +49 69 1344 7390.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media