Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po
SPOROČILO ZA JAVNOST

ECB organizira spletno tekmovanje o novem bankovcu za 10 €

16. december 2013

EMBARGO

Prepoved objave do 10.00 po srednjeevropskem času v ponedeljek, 16. decembra 2013
  • Prebivalci Evropske unije se lahko še pred uradno predstavitvijo novega bankovca za 10 €, ki bo potekala januarja 2014, seznanijo z zaščitnimi elementi bankovca v tekmovanju, ki se začenja danes.
  • Dvajset najboljših igralcev bo prejelo VIP-bankovec za 5 € iz serije Evropa, ki jih je osebno podpisal predsednik Evropske centralne banke.
  • Osemdeset preostalih tekmovalcev bo prejelo priložnostni spominski bankovec za 10 € iz prve serije.

Novi bankovec za 10 €, ki bo javnosti predstavljen 13. januarja 2014, bo prišel v obtok v nadaljevanju leta. Ker želi Evropska centralna banka usmeriti pozornost na zaščitne elemente bankovca, danes odpira spletno tekmovanje, namenjeno prebivalcem Evropske unije, starejšim od 18 let. Tekmovalci morajo odkriti štiri zaščitne elemente in uganiti število eurobankovcev v obtoku v euroobmočju na dan 31. decembra 2013. Tekmovanje se bo začelo danes ob 10.00 in zaključilo 12. januarja 2014 ob 11.59 po srednjeevropskem času.

Christine Graeff, vodja generalnega direktorata Stiki z javnostjo in jezikovne storitve pri ECB, pravi: »Euro je najvidnejši in mednarodno znan simbol združene Evrope. Eurobankovce vsak dan uporablja 334 milijonov ljudi. Igra nas bo vse skupaj na zabaven način spodbudila k temu, da si jih podrobneje ogledamo.«

Igra (skupaj s pogoji tekmovanja) je na voljo na naslovu http://www.novi-eurski-bankovci.eu/. Za novinarska vprašanja se obrnite na Elodie Lafitte Nowodazkij, tel. +49 69 1344 7390.

KONTAKT

Evropska centralna banka

Generalni direktorat Stiki z javnostjo

Razmnoževanje je dovoljeno pod pogojem, da je naveden vir.

Kontakti za medije