Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EKB online versenyt indított az új 10 €-sról

2013. december 16.

EMBARGO

Nem továbbítható 2013. december 16., hétfő, közép-európai idő szerint 10.00 óráig
  • Az új 10 eurós 2014. januári nyilvánosságra hozatala előtt az Európai Unió lakosságának alkalma lesz a mai napon indított versenyen keresztül megismerkedni a bankjegy biztonsági elemeivel.
  • A 20 legmagasabb pontszámot összegyűjtő játékos az EKB elnökének saját kezű aláírásával ellátott ún. VIP 5 euróst nyer az Európé-sorozatból.
  • Az őket követő 80 helyezettet az első sorozatba tartozó 10 eurós emlékbankjeggyel díjazzák.

Az új 10 euróst 2014. január 13-án tárják a nagyközönség elé, majd az év során kerül forgalomba. Az Európai Központi Bank által a 18 évesnél idősebb uniós lakosok körében, a mai napon indított online verseny a biztonsági elemek bemutatását szolgálja. A játékosok feladata négy biztonsági elem felfedése, valamint meg kell becsülniük a 2013. december 31-én forgalomban levő eurobankjegyek számát. A verseny a mai napon közép-európai idő szerint délelőtt 10:00 órakor indul, és 2014. január 12-én éjjel 11:59 perckor zárul le.

Christine Graeff, az EKB kommunikációs és nyelvi szolgálatokkal foglalkozó szakterületének főigazgatója szerint „az euro az egyesült Európa legszembetűnőbb, nemzetközileg legismertebb jelképe. 334 millióan fizetnek vele nap mint nap. Játékunk szórakoztatva hívja fel a figyelmet arra, hogy alaposabban nézzük meg a bankjegyeket”.

A játék (és a versenyszabályzat) a www.new-euro-banknotes.eu weboldalon található. A média részéről szíveskedjenek Elodie Lafitte Nowodazkijt keresni a +49 69 1344 7390 telefonszámon.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok