Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

BCE lansează concursul online privind noua bancnotă de 10 EUR

16 decembrie 2013

EMBARGO

Embargo până luni, 16 decembrie 2013, ora 10.00 (ora Europei Centrale)
  • Înainte de dezvăluirea noii bancnote de 10 EUR publicului în luna ianuarie 2014, rezidenţii Uniunii Europene pot identifica elementele de siguranţă ale bancnotei în cadrul unui concurs care urmează a fi lansat astăzi.
  • Cei 20 de participanţi care obţin cele mai bune scoruri vor câştiga versiuni VIP ale bancnotei de 5 EUR din seria „Europa”, semnate personal de preşedintele Băncii Centrale Europene.
  • Cei 80 de participanţi clasaţi pe locurile următoare vor primi o bancnotă comemorativă de 10 EUR din prima serie.

Noua bancnotă de 10 EUR va fi dezvăluită publicului la data de 13 ianuarie 2014 şi va fi pusă în circulaţie pe parcursul anului. Pentru a atrage atenţia asupra elementelor de siguranţă ale acesteia, Banca Centrală Europeană lansează astăzi un concurs online pentru rezidenţii Uniunii Europene cu vârsta peste 18 ani. Jucătorii trebuie să descopere patru dintre aceste elemente de siguranţă şi, de asemenea, să ghicească numărul bancnotelor euro aflate în circulaţie în zona euro la data de 31 decembrie 2013. Concursul se deschide astăzi, la ora 10.00, şi se încheie la 12 ianuarie 2014, ora 23.59 (ora Europei Centrale).

Christine Graeff, director general al Direcţiei Generale Comunicare şi Servicii Lingvistice din cadrul BCE, a declarat: „Euro este simbolul cel mai vizibil şi cel mai cunoscut pe plan internaţional al unei Europe unite. 334 de milioane de persoane utilizează zilnic bancnotele euro. Acest joc este o modalitate antrenantă de a ne aminti tuturor să le privim cu mai multă atenţie.”

Jocul (inclusiv termenii şi condiţiile) este disponibil la adresa http://www.noile-bancnote-euro.eu/. Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Elodie Lafitte Nowodazkij, tel.: +49 69 1344 7390.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media