Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

Raport de Convergenţă al BCE 2007

16 mai 2007

La cererea Ciprului şi a Maltei, Banca Centrală Europeană (BCE) publică astăzi raportul de evaluare a convergenţei economice şi juridice a celor două ţări. Raportul de Convergenţă al BCE analizează măsura în care a fost atins un grad înalt de convergenţă economică sustenabilă. De asemenea, evaluează gradul de conformitate cu cerinţele statutare ce trebuie respectate de către băncile centrale naţionale astfel încât acestea să devină părţi integrante ale Eurosistemului (convergenţă juridică).

În elaborarea prezentului raport, BCE se conformează cerinţelor Articolului 122, alineatul 2, împreună cu Articolul 121, alineatul 1 din Tratatul instituind Comunitatea Europeană, privind înaintarea către Consiliul Uniunii Europene (Consiliul UE), cel puţin o dată la doi ani sau la cererea unui stat membru cu derogare, a unui raport asupra progresului realizat de statele membre în îndeplinirea obligaţiilor referitoare la realizarea uniunii economice şi monetare.

Versiunile Raportului de Convergenţă în cele 22 de limbi comunitare pot fi accesate pe pagina de web a BCE (http://www.ecb.europa.eu).

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media