Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

verdeling van verantwoordelijkheden onder de leden van de Directie van de ECB

1 juni 2006

Binnen het kader van haar collegiale verantwoordelijkheid voor het algehele functioneren van de functiegebieden van de Europese Centrale Bank (ECB), is de Directie van de ECB vandaag, met onmiddellijke ingang, de volgende verdeling van verantwoordelijkheden onder haar leden overeengekomen.

Naast zijn statutaire taken als President van de Directie, van de Raad van Bestuur en van de Algemene Raad, is de President, Jean-Claude Trichet, verantwoordelijk voor de volgende gebieden: Communicatie, Interne Audit, en Secretariaat en Talendiensten.

Naast zijn statutaire taken als plaatsvervanger van de President, is de Vice-President, Lucas D. Papademos, verantwoordelijk voor de volgende gebieden: Financiële Stabiliteit en Financieel Toezicht, en Onderzoek.

Gertrude Tumpel-Gugerell is verantwoordelijk voor de volgende gebieden: Human Resources, Budget en Organisatie, en Betalingssystemen en Marktinfrastructuur.

José Manuel González-Páramo is verantwoordelijk voor de volgende gebieden: Bankbiljetten, Markttransacties, en Statistieken.

Lorenzo Bini Smaghi is verantwoordelijk voor de volgende gebieden: Algemeen Beheer, Internationale en Europese Betrekkingen, en Juridische Zaken.

Jürgen Stark is verantwoordelijk voor de volgende gebieden: Economie, en Informatiesystemen.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media