Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EKB igazgatósági tagjai feladat- és hatásköreinek felosztása

2006. június 1.

Az Európai Központi Bank (EKB) Igazgatósága mai ülésén meghatározta az egyes tagok feladat- és hatásköreit a bank szervezeti egységeinek együttes működéséért vállalt kollektív felelősség keretében. A döntés azonnali hatállyal életbe lép.

Jean-Claude Trichet, az EKB elnöke az Igazgatóság, a Kormányzótanács és az Általános Tanács elnökeként vállalt jogszabályi kötelességein kívül a kommunikáció, a belső ellenőrzés, valamint a titkárság és nyelvi szolgálatok egységeiért felel.

Lucas D. Papademos alelnök hatáskörébe a jogszabályban meghatározott elnökhelyettesi kötelességei mellett a pénzügyi stabilitás és felügyelet, valamint a kutatás tartozik.

Gertrude Tumpel-Gugerellhez tartozik az emberi erőforrások, költségvetés és szervezeti felépítés, valamint a fizetési rendszerek és piaci infrastruktúra szervezeti egysége.

José Manuel González-Páramo a bank emisszióval, piaci műveletekkel, továbbá statisztikával foglalkozó egységeit felügyeli.

Lorenzo Bini Smaghi hatásköre az igazgatásra, a nemzetközi és európai kapcsolatokra, valamint a jogi szolgálatokra terjed ki.

Jürgen Starkhoz a közgazdasági elemzés, valamint az információs rendszerek területe tartozik.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok