Menu

Az EKB Kormányzótanácsának döntései (a kamatdöntésen kívül)

2017. augusztus

Piaci infrastruktúra és fizetési forgalom

A három résztvevős szolgáltatást kínáló ügynököknek az eurorendszer hitelműveleteiben való alkalmazására vonatkozó standardok

A Kormányzótanács 2017. július 28-án jóváhagyta a három résztvevős szolgáltatást kínáló ügynököknek az eurorendszer hitelműveleteiben való alkalmazására vonatkozó standardokat, amelyek rendeltetése, hogy javítsák az alkalmasság értékelésének átláthatóságát a piaci szereplők számára. A standardokat közzéteszik az EKB honlapján.

Jogalkotással kapcsolatos tanácsadás

Az EKB véleménye a központi hitelnyilvántartáshoz és a bankszámla-nyilvántartáshoz való hozzáférésről Bulgáriában

A Kormányzótanács 2017. augusztus 2-án elfogadta a CON/2017/28 véleményt, amelyet a Българска народна банка (Bolgár Nemzeti Bank) felkérésére bocsátott ki.

Bankfelügyelet

Nyilvános konzultáció a helyszíni vizsgálatokra és a belső modellekkel kapcsolatos vizsgálatokra vonatkozó útmutatóról

A Kormányzótanács 2017. július 25-én nem emelt kifogást a Felügyeleti Testület nyilvános konzultáció indításáról szóló javaslata ellen, amelynek tárgya a helyszíni vizsgálatokra és a belső modellekkel kapcsolatos vizsgálatokra vonatkozó útmutató. A konzultáció során kapott észrevételek értékelése után a végleges útmutatót várhatóan 2017 negyedik negyedévében terjesztik a Felügyeleti Testület elé jóváhagyásra, majd a Kormányzótanács elé elfogadásra. Az útmutató megtekinthető az EKB bankfelügyeleti honlapján.

Médiakapcsolatok