SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Østrig

Østrig valgte en møntserie med illustrationer af blomster, arkitektur og berømte personer fra landets historie. Motiverne blev valgt af et nationalt panel og ved hjælp af en offentlig meningsmåling. De er designet af den østrigske kunstner Josef Kaiser.

2 euro

På 2-euromønten ses et portræt af pacifisten Bertha von Suttner, et symbol på Østrigs fredsbestræbelser gennem mange årtier. Randskrift på 2-euromønten: 2 EURO ***, gentages fire gange og kan skiftevis læses fra den ene og den anden side.

1 euro

På 1-euromønten ses den berømte østrigske komponist Wolfgang Amadeus Mozart som et billede på Østrig som musikkens land.

50 cent

Wiener Secessionen på 50-centmønten illustrerer, at art nouveau opstod i Østrig. Bygningen er symbol på indledningen af en ny tidsalder, der bygger bro til en ny monetær æra.

20 cent

På 20-centmønten ses Belvedere-slottet, et af de smukkeste barokslotte i Østrig. Her blev traktaten om genetablering af Østrigs suverænitet underskrevet i 1955, hvilket har gjort slottets navn til et synonym for frihed.

10 cent

10-centmønten viser Stephansdomkirken, en af perlerne i Wiens gotiske arkitektur og en populær turistattraktion.

5 cent

På 5-centmønten ses alpevioler, som indgår i en blomsterserie, der symboliserer et ansvarligt forhold til miljøet og den rolle, Østrig spiller i udviklingen af en fælles miljøpolitik.

2 cent

På 2-centmønten ses en edelweiss, som indgår i en blomsterserie, der symboliserer et ansvarligt forhold til miljøet og den rolle, Østrig spiller i udviklingen af en fælles miljøpolitik.

1 cent

På 1-centmønten ses en ensian, den sidste blomst i blomsterserien, der symboliserer et ansvarligt forhold til miljøet og den rolle, som Østrig spiller i udviklingen af en fælles miljøpolitik.