Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Itävalta

Itävallan eurokolikkosarjan kuva-aiheina on kukkia, arkkitehtuuria ja maan historian merkkihenkilöitä. Aiheet valittiin kansallisen valintaraadin työn ja mielipidekyselyn pohjalta. Kolikot suunnitteli itävaltalainen taiteilija Josef Kaiser.

2 €

2 euron kolikossa kuva-aiheena on rauhanasianainen Bertha von Suttner. Aihe symboloi Itävallan jo useita vuosikymmeniä kestänyttä toimintaa rauhan hyväksi. 2 euron kolikon syrjän kaiverrus: neljä kertaa 2 EURO ***, vuorotellen oikein päin ja ylösalaisin.

1 €

1 euron kolikon kuva-aiheena on kuuluisa itävaltalainen säveltäjä Wolfgang Amadeus Mozart. Aihe muistuttaa Itävallan maineesta musiikkimaana.

50 senttiä

50 sentin kolikon kuva-aiheena on Wienin nykytaiteen museo Secession. Aihe kuvastaa jugendtyylin syntymistä Itävallassa sekä uuden aikakauden alkua ja siten vertauskuvallisesti siirtymistä euron käyttöön.

20 senttiä

20 sentin kolikossa on kuva-aiheena Belvederen barokkilinna, joka on yksi Itävallan kauneimmista barokkirakennuksista. Linnan nimi yhdistetään vapauteen, sillä vuonna 1955 siellä allekirjoitettiin Itävallan itsenäisyyden palauttanut sopimus.

10 senttiä

10 sentin kolikon kuva-aiheena on Pyhän Tapanin katedraali, joka on Wienin goottilaisen arkkitehtuurin helmi ja suosittu nähtävyys.

5 senttiä

5 sentin kolikon kuva-aiheena on alppiesikkoja. Kukka-aihe symboloi velvollisuuttamme huolehtia ympäristöstä ja Itävallan roolia yhteisen ympäristöpolitiikan kehittäjänä.

2 senttiä

2 sentin kolikon kuva-aiheena on alppitähti. Kukka-aihe symboloi velvollisuuttamme huolehtia ympäristöstä ja Itävallan roolia yhteisen ympäristöpolitiikan kehittäjänä.

1 sentti

1 sentin kolikon kuva-aiheena on katkeronkukka. Kukka-aihe symboloi velvollisuuttamme huolehtia ympäristöstä ja Itävallan roolia yhteisen ympäristöpolitiikan kehittäjänä.