Menu

Rakennukset

Kolme rakennusta

EKP:n uudet toimitilat koostuvat kolmesta rakennuksesta: Grossmarkthallesta, pilvenpiirtäjästä ja sisäänkäynnistä. Frankfurtin vanhan tukkukaupparakennuksen Grossmarkthallen sisäosat on uudistettu kokonaan. Pilvenpiirtäjä muodostuu kahdesta toimistotornista ja niitä yhdistävästä atriumista. Selvästi erottuva sisäänkäynti muodostaa näyttävän yhdyssiteen Grossmarkthallen ja tornirakennuksen välille.


Grossmarkthalle

Grossmarkthalle on kunnostettu ja entisöity läpikotaisin, ja se on olennainen osa EKP:n uusia toimitiloja. Kuvagalleria

Suojeltu rakennus 1920-luvulta

Grossmarkthalle rakennettiin vuosina 1926–1928. Suunnittelijana oli Frankfurtin silloinen kaupunkisuunnittelupäällikkö (Stadtbaudirektor) Martin Elsaesser. Rakennus suojeltiin vuonna 1972, ja 4.6.2004 saakka se toimi heldelmä- ja vihannestukkuhallina.

Uuteen käyttöön

Grossmarkthallen kunnostus saatiin valmiiksi vuonna 2014, ja nyt sinne on sijoitettu EKP:n julkiset aulatilat sekä näyttelytilat ja kahvio, vierailijatilat, henkilöstön ruokala ja konferenssitilat itsenäisinä rakennelmina. Hallirakennukseen tullaan pääsisäänkäynnin kautta.

Tekniset tiedot
Lattiapinta-ala n. 12 500 m²
Korkeus n. 23 m
Pituus 220 m
Leveys 50 m
Päätyrakennusten korkeus 32,50 m
Päätyrakennusten lattiapinta-ala n. 975 m²

Toimistotornit

Selvästi erottuva 185-metrinen pilvenpiirtäjä täydentää Frankfurtin kaupunkikuvaa idässä. Kuvagalleria

EKP:n uusien toimitilojen pilvenpiirtäjä muodostuu kahdesta monisärmäisestä toimistotornista, joita yhdistää ylös asti ulottuva aulatila (atrium). Pohjoistornissa on 45 kerrosta ja etelätornissa 43.

Nouseva kaupunki

Kahden toimistotornin välissä olevan lasitetun atrium-tilan avulla on luotu eräänlainen nouseva kaupunki, jossa tasot ja sillat yhdistävät torneja tuoden mieleen kaupungin kadut ja aukiot. Välitasot jakavat tilan kolmeen erikorkuiseen (45–60 m) osaan.

Muunneltavuus

Suurin osa EKP:n työpisteistä ja kokoustiloista on sijoitettu toimistotorneihin. Päätöksentekoelinten jäsenten toimistot sekä suuri kokoussali, jossa EKP:n neuvoston kokoukset pidetään, sijaitsevat ylimmissä kerroksissa. Kaikissa kerroksissa toimistojärjestelyjä on mahdollista muunnella tarpeen mukaan.

Tekniset tiedot
Lattiapinta-ala n. 110 000 m²
Kerrosten lattiapinta-ala 700–1 200 m²
Pohjoistornin korkeus 185 m (45 kerrosta)
Etelätornin korkeus 165 m (43 kerrosta)

Sisäänkäynti

EKP:n uusien toimitilojen pääsisäänkäynti on Sonnemannstrassen puolella. Kuvagalleria

Näyttävä yhdysside

Sisäänkäyntirakennus luo näyttävän yhdyssiteen Grossmarkthallen ja pilvenpiirtäjän välille. Epäsymmetrinen rakennelma kaltevine julkisivuineen ja avarine ikkunoineen johtaa taustalla häämöttäviin toimistotorneihin.

Lehdistötilat

EKP:n lehdistötilaisuudet pidetään sisäänkäyntirakennuksen lehdistökeskuksessa. Lehdistösaliin mennään aulasta, jonka yläpuolella on työpisteitä toimittajille lehdistötilaisuuksien ajaksi. Suuren lehdistösalin vieressä on pienempi auditorio.

Tekniset tiedot
Lattiapinta-ala n. 3 000 m²
Korkeus 27,50 m