ECB Youth Dialogue

Vi ved, at vores beslutninger kan have en indvirkning på jeres hverdag. Derfor vil vi gerne, at I ikke blot hører fra os eller om os, men også har mulighed for at tale direkte til os og med os.

ECB Youth Dialogue giver jer denne mulighed. Vi afholder arrangementer rundt omkring i Europa – og online – som sætter jer direkte i forbindelse med ECB's politiske beslutningstagere, og hvor I kan stille eventuelle spørgsmål og dele jeres synspunkter med os.

Youth Dialogues om emner med relation til banktilsyn

ECB Youth Dialogue #AskDraghi

Den tredje Youth Dialogue blev afholdt i samarbejde med Debating Europe – en onlineplatform, hvor unge kan drøfte aktuelle spørgsmål med Europas ledere.

I perioden 17. til 23. januar 2018 bad vi jer om at stille spørgsmål til ECB's formand, Mario Draghi, via Twitter og Facebook, om følgende emner:

  • den økonomiske genopretning i Europa og ungdomsarbejdsløsheden
  • kryptovalutaer og blockchain
  • sandsynligheden for en ny global økonomisk krise.

Se Mario Draghi besvare nogle af de spørgsmål, som han fik, og se debatten på vores sociale medier.

Den økonomiske genopretning i Europa og ungdomsarbejdsløsheden

Den europæiske økonomi er nu vokset i flere år, og beskæftigelsen er større end nogensinde før. Vi bliver dog nødt til at fortsætte fremgangen og sikre, at alle får del i den.

Hvornår vil Europa helt have overvundet sin recession?

"Hvad nu hvis kunstig intelligens og robotter betyder, at der bliver en enorm (ungdoms)arbejdsløshed. Hvordan vil ECB så reagere?"

Blockchain og kryptovalutaer

Blockchain er en innovativ teknologi, som kan forbedre effektiviteten. Vi er ved at undersøge, om vi selv vil kunne bruge den i fremtiden. Hvad angår bitcoin, og hvorvidt man kan have tillid til den, råder Mario Draghi til forsigtighed, idet den ikke er garanteret af en centralbank eller stat. Han tilføjer, at det ikke er ECB's ansvar at regulere den.

Hvordan kan vi udnytte blockchain-teknologien, så den kan understøtte økonomien?

Hvis du var en ung universitetsstuderende som mig, ville du så købe nogle bitcoins og beholde dem for en sikkerheds skyld?

Den globale økonomiske krise

Den seneste krise var alvorlig, men vi har det værste bag os. Der var store svagheder i de europæiske lande ved krisens begyndelse, hvilket betød, at de ikke kunne reagere på den rigtige måde. Nu er der sket store fremskridt på mange områder, som gør os bedre udrustede til fremtiden.

Vil EU og ECB være i stand til at gennemføre tilstrækkelige reformer til at kunne klare endnu en stor økonomisk krise, inden den næste krise indtræffer?

Flere oplysninger

Vil du gerne vide mere om emnerne i denne ECB Youth Dialogue? Så kig lidt nærmere på følgende sider:

Sandsynlighed for en ny global økonomisk krise
Kryptovalutaer og blockchain
Den økonomiske genopretning i Europa og ungdomsarbejdsløsheden

Tidligere begivenheder

September 2017, Dublin, Irland
Ungdom, innovation og produktivitet i Europa, Lissabon 2017

ECB's formand, Mario Draghi, mødtes med unge europæere fredag den 22. september på Trinity College Dublin.

Dialogen var arrangeret i samarbejde med Central Bank of Ireland og Trinity College Dublin.

Kommer blockchain til at spille en rolle i fremtiden? Giver den potentielle boligprisboble grund til voksende bekymring i Styrelsesrådet? I hvilken udstrækning anses forward guidance og tydelig kommunikation som en central del af moderne centralbankers virksomhed?

Se udvekslingen af spørgsmål og svar inden for disse og andre emner mellem Mario Draghi og økonomistuderende på Trinity College Dublin.

Ungdom, innovation og produktivitet i Europa, juni 2017, Lissabon, Portugal
Ungdom, innovation og produktivitet i Europa, Lissabon 2017

ECB's formand, Mario Draghi, var vært for ECB's første Youth Dialogue i Lissabon, der blev arrangeret i samarbejde med Banco de Portugal og ISEG – Lisbon School of Economics and Management.

Se diskussionen om, hvilken betydning innovation og produktivitet har for unge mennesker.