Πρωτοβουλία ECB Youth Dialogue: #AskDraghi

Πρωτοβουλία ECB Youth Dialogue

Τελευταία νέα

Η προθεσμία για την υποβολή ερωτήσεων στον Mario Draghi, Πρόεδρο της ΕΚΤ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ECB Youth Dialogue έχει πλέον λήξει. Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σου!

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ θα απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις με διάφορα βίντεο στις 12 Φεβρουαρίου 2018. Τα βίντεο θα δημοσιευθούν στον δικτυακό τόπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΕΚΤ. Βεβαιώσου ότι μας παρακολουθείς για να δεις τις απαντήσεις του και να λάβεις μέρος στη συζήτηση που θα ακολουθήσει!

#AskDraghi

Σου ζητήσαμε να θέσεις μια ερώτηση για ένα από τα παρακάτω θέματα:

  • το ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης
  • τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain
  • την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και την ανεργία των νέων

Η αποστολή των ερωτήσεων έγινε μέσω Twitter και Facebook (ως σχόλια στη δημοσίευση ή με τη χρήση των hashtags #AskDraghi και #ECBYouthDialogue). Εδώ μπορείς να δεις ορισμένες ερωτήσεις:

Μάθε περισσότερα

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα θέματα της πρωτοβουλίας ECB Youth Dialogue; Ρίξε μια ματιά στις ακόλουθες σελίδες!

Το ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης
  • Economic recovery and the new phase of monetary policy (Ομιλία του Vítor Constâncio, Αντιπροέδρου της ΕΚΤ, στο Εναρκτήριο Συνέδριο της εκδήλωσης 20th Euro Finance Week, Φρανκφούρτη, 13 Νοεμβρίου 2017)
  • Sustaining openness in a dynamic global economy (Ομιλία του Mario Draghi, Προέδρου της ΕΚΤ, στο Συμπόσιο για την Οικονομική Πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κάνσας, Jackson Hole, 25 Αυγούστου 2017)
Τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain
Οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και ανεργία των νέων
  • Youth unemployment in the euro area (Κεντρική ομιλία του Mario Draghi, Προέδρου της ΕΚΤ, στην εκδήλωση Grattan Lecture Series στο Trinity College, Δουβλίνο, 22 Σεπτεμβρίου 2017)
  • Accompanying the economic recovery (Ομιλία του Mario Draghi, Προέδρου της ΕΚΤ, στην εκδήλωση ECB Forum on Central Banking, Σίντρα, 27 Ιουνίου 2017)

Προηγούμενες εκδηλώσεις

Σεπτέμβριος 2017, Δουβλίνο, Ιρλανδία
Νέοι, καινοτομία και παραγωγικότητα στην Ευρώπη, Λισαβόνα 2017

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, συναντήθηκε με νεαρούς Ευρωπαίους την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο Trinity College Dublin.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας (Banc Ceannais na hÉireann/Central Bank of Ireland) και το Trinity College Dublin.

Θα διαδραματίσει η τεχνολογία blockchain κάποιον ρόλο στο μέλλον; Δημιουργείται μεγαλύτερος προβληματισμός στο Διοικητικό Συμβούλιο από το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν φούσκες στις τιμές των κατοικιών; Σε τι βαθμό οι ενδείξεις σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής και η σαφής επικοινωνία θεωρούνται βασικό στοιχείο των σύγχρονων κεντρικών τραπεζών;

Παρακολούθησε την ανταλλαγή ερωτήσεων και απαντήσεων για αυτά και άλλα θέματα μεταξύ του Mario Draghi και φοιτητών που σπουδάζουν οικονομικά στο Trinity College Dublin.

Νέοι, καινοτομία και παραγωγικότητα στην Ευρώπη, Ιούνιος 2017, Λισαβόνα, Πορτογαλία
Νέοι, καινοτομία και παραγωγικότητα στην Ευρώπη, Λισαβόνα 2017

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, εγκαινίασε στη Λισαβόνα την πρωτοβουλία ECB Youth Dialogue.

Η πρωτοβουλία αυτή διοργανώθηκε σε συνεργασία με την κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας (Banco de Portugal) και τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης της Λισαβόνας (Instituto Superior de Economia e Gestão - ISEG).

Μάθε περισσότερα για τη συζήτηση σχετικά με τη σημασία της καινοτομίας και της παραγωγικότητας για τους νέους.