Az EKB Ifjúsági Párbeszéde: #AskDraghi

Az EKB Ifjúsági Párbeszéde

Legfrissebb hírek

A harmadik Ifjúsági Párbeszéd kapcsán Mario Draghi elnöknek címzett kérdések fogadása lezárult – köszönetet mondunk minden kérdezőnek.

Draghi elnök 2018. február 12-én videósorozatban válaszolja meg a kiválasztott kérdéseket. A videókat mind itt, mind az EKB közösségi média oldalain közzétesszük. Ne felejts el követni bennünket, hogy megismerjed a válaszokat, és bekapcsolódhass a kialakuló vitába.

#AskDraghi

A következő témakörökben vártuk kérdéseidet:

  • újabb világgazdasági válság lehetősége
  • kriptovaluták, blokklánc
  • az európai gazdasági fellendülés, fiatalkori munkanélküliség

A kérdéseket Twitter és Facebook közvetítésével kaptuk (posztunkhoz fűzött megjegyzésként, vagy az #AskDraghi és az #ECBYouthDialogue hashtagek alkalmazásával). Íme néhány kapott kérdés:

Bővebben

Szeretnél-e többet megtudni az EKB aktuális Ifjúsági Párbeszédének témáiról? Ha igen, nézd meg a következő oldalakat.

Az újabb világgazdasági válság lehetősége
  • Economic recovery and the new phase of monetary policy (Gazdasági fellendülés és a monetáris politika új szakasza – Vítor Constâncionak, az EKB alelnökének beszéde a 20. Euro Finance Week (euro pénzügyi hét) megnyitóján, Frankfurt am Main, 2017. november 13.)
  • Sustaining openness in a dynamic global economy (A nyitottság feltételeinek megteremtése egy dinamikus világgazdaságban – Mario Draghinak, az EKB elnökének beszéde a Kansas City Federal Reserve Bank gazdaságpolitikai szimpóziumán, Jackson Hole, 2017. augusztus 25.)
Kriptovaluták, blokklánc
Az európai gazdasági fellendülés, fiatalkori munkanélküliség
  • Youth unemployment in the euro area (A fiatalkori munkanélküliség az euroövezetben – Mario Draghinak, az EKB elnökének vitaindító beszéde a Henry Grattan előadássorozat alkalmából, Trinity College Dublin, 2017. szeptember 22.)
  • Accompanying the economic recovery (A gazdasági fellendülés kísérése – Mario Draghinak, az EKB elnökének beszéde az EKB központi banki fórumán, Sintra, 2017. június 27.)

Régebbi rendezvények

2017. szeptember, Dublin, Írország
Ifjúság, innováció, termelékenység Európában, Lisszabon, 2017

Mario Draghi elnök 2017. szeptember 22-én, pénteken európai fiatalokkal találkozott a dublini Trinity College főiskolán.

A rendezvényt az EKB, a Central Bank of Ireland és a Trinity College Dublin közösen szervezte.

Lesz-e a blokkláncnak szerepe a jövőben? Erősödik-e a Kormányzótanács aggodalma azzal kapcsolatban, hogy esetleg lakásárbuborékok alakulnak ki? Az előretekintő útmutatás és a világos tájékoztatás mennyiben tekinthető a modern jegybank alapvető jellemzőjének?

Nézd meg az ezekkel és egyéb témákkal kapcsolatos eszmecserét Draghi elnök és a dublini Trinity College közgazdász hallgatói között.

Ifjúság, innováció, termelékenység Európában, 2017. június, Lisszabon, Portugália
Ifjúság, innováció, termelékenység Európában, Lisszabon, 2017

Mario Draghi elnök Lisszabonban volt az EKB első Ifjúsági Párbeszédének a házigazdája.

A rendezvényt a Banco de Portugallal és a lisszaboni ISEG közgazdaság- és vezetéstudományi intézettel közösen szerveztük.

Nézd meg a beszélgetést arról, mit jelent a fiataloknak az innováció és a termelékenység.