SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

ECB ophører med at producere og udstede 500-eurosedlen

4. maj 2016
  • ECB har besluttet at ophøre med at producere og udstede 500-eurosedlen.
  • Europa-serien kommer ikke til at omfatte en 500-euroseddel.
  • 500-eurosedlen forbliver lovligt betalingsmiddel og vil altid bevare sin værdi.

Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) afsluttede i dag sin gennemgang af sammensætningen af Europa-seriens seddelværdier. Styrelsesrådet besluttede, at produktionen af 500-eurosedlen ophører permanent, og at denne seddelværdi ikke vil indgå i Europa-serien. Hermed tog Styrelsesrådet højde for bekymringer, der er fremført, om at denne pengeseddel kan fremme ulovlige aktiviteter. Udstedelsen af 500-eurosedlen ophører ved udgangen af 2018, hvor det er planen at indføre 100- og 200-eurosedlen i Europa-serien. De øvrige seddelværdier – fra 5 euro til 200 euro – bibeholdes.

På grund af euroens internationale rolle og den udbredte tillid til eurosedlerne forbliver 500‑eurosedlen lovligt betalingsmiddel og kan derfor fortsat anvendes som betalingsmiddel og til værdiopbevaring. Eurosystemet, der består af ECB og de nationale centralbanker i euroområdet, vil tage skridt til at sikre, at de øvrige seddelværdier er tilgængelige i tilstrækkelige mængder.

500-eurosedlen vil – ligesom alle de andre eurosedler – altid bevare sin værdi. Der er ikke nogen tidsbegrænsning for, hvor længe den kan omveksles i de nationale centralbanker i Eurosystemet.

Forespørgsler fra medierne bedes rettet til William Lelieveldt, tlf.: +49 69 1344 7316.

Note:

Europa-serien er den anden serie eurosedler. Den indføres gradvist, idet 5-eurosedlen som den første i serien blev indført i 2013, efterfulgt af 10- og 20-eurosedlen i henholdsvis 2014 og 2015.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt