Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

BCE publică Regulamentul privind taxele de supraveghere

30 octombrie 2014
  • Regulamentul privind taxele de supraveghere stabileşte modalităţile prin care BCE își recuperează cheltuielile aferente supravegherii sectorului bancar în cadrul Mecanismului unic de supraveghere (MUS)
  • BCE își va asuma pe deplin atribuțiile de supraveghere la data de 4 noiembrie 2014

Banca Centrală Europeană (BCE) a publicat astăzi Regulamentul BCE privind taxele de supraveghere. Acesta a fost aprobat de Consiliul guvernatorilor în urma unei consultări publice, care a inclus şi o audiere publică. BCE își va prelua atribuțiile de supraveghere a băncilor la data de 4 noiembrie 2014 în cadrul Mecanismului unic de supraveghere (MUS). Regulamentul stabilește modalitățile prin care BCE va percepe o taxă anuală de supraveghere pentru cheltuielile suportate în legătură cu noul său rol.

Regulamentul reflectă observațiile primite de la părțile interesate în cadrul consultării publice. Aceste observaţii, însoţite de o sinteză a reacţiilor, şi textul Regulamentului BCE privind taxele de supraveghere au fost, de asemenea, publicate pe website-ul BCE.

În conformitate cu Regulamentul UE privind Mecanismul unic de supraveghere (Regulamentul privind MUS), BCE trebuie să perceapă o taxă anuală de supraveghere tuturor băncilor supravegheate pentru a-și recupera cheltuielile suportate în materie de supraveghere.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Rolf Benders, tel.: +49 69 1344 6925.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media