Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EKB közzétette a felügyeleti díjakról szóló rendeletet

2014. október 30.
  • A felügyeleti díjakról szóló rendelet előírja, hogy az EKB számára milyen módon térítsék vissza az egységes felügyeleti mechanizmus (SSM) alá sorolt bankok felügyeletével kapcsolatos kiadásokat
  • Az EKB 2014. november 4-én veszi át teljes egészében a felügyeleti feladatkört

Az Európai Központi Bank (EKB) a mai napon nyilvánosságra hozta felügyeleti díjakról szóló rendeletét, amelyet a Kormányzótanács a nyilvános meghallgatást is magában foglaló, nyilvános konzultáció után hagyott jóvá. Az intézmény 2014. november 4-én veszi át az euroövezeti bankok feletti felügyeletet az egységes felügyeleti mechanizmus (SSM) keretében. A rendelet rögzíti azt a rendszert, amelynek alapján az EKB éves felügyeleti díjat vet ki az új feladatköréből eredő kiadások fedezésére.

A jogszabályban a nyilvános konzultáció során megkérdezett érdekeltek észrevételei is tükröződnek. A visszajelzéseket tartalmazó nyilatkozattal és az EKB felügyeleti díjakról szóló rendeletével együtt ezek a válaszok is megjelentek a bank weboldalán.

Az SSM-ről szóló EU-rendelet (SSM-rendelet) értelmében az EKB-nak éves felügyeleti díjat kell kivetnie a felügyelt bankokra, amivel célja a felügyeleti tevékenységéből eredő kiadásainak visszatérítése.

Kérjük a média képviselőit, hogy kérdéseikkel Rolf Bendershez forduljanak a +49 69 1344 6925 telefonszámon.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok