European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

De Europese Centrale Bank beëindigt formeel de openbare aanbesteding voor een algemeen aannemer voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier van de ECB

25 juni 2008

Vandaag heeft de Europese Centrale Bank (ECB) besloten de internationale aanbesteding voor een algemeen aannemer voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier van de ECB formeel te beëindigen.

De openbare aanbestedingsprocedure, die in augustus 2007 van start ging, heeft geen bevredigend economisch resultaat opgeleverd, aangezien daarin het door de ECB geraamde budget aanzienlijk te boven werd gegaan. De ECB, die consistent blijk heeft gegeven van haar vastbeslotenheid verantwoordelijk gebruik te maken van de ter beschikking staande middelen, heeft daarom besloten de aanbestedingsprocedure formeel te beëindigen.

De ECB zal de komende weken een diepgaande analyse uitvoeren van de verschillende opties ten aanzien van de volgende stappen in het project voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier van de ECB. De uitkomsten van deze beoordeling zullen te zijner tijd worden bekendgemaakt.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media