Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Publicatie van de indicatieve kalender voor de tendertransacties van het eurosysteem in 2005

13 augustus 2004

De Europese Centrale Bank (ECB) publiceert vandaag de indicatieve kalender voor de tendertransacties van het Eurosysteem in 2005 (zie de Bijlage).

De indicatieve kalender is opgesteld overeenkomstig de procedures die zijn vastgelegd in de ECB-publicatie “De uitvoering van het monetaire beleid in het eurogebied: Algemene documentatie inzake de monetaire-beleidsinstrumenten en –procedures van het Eurosysteem” (gepubliceerd in februari 2004).

De ECB streeft naar het verwezenlijken van omstandigheden die waarborgen dat tegenpartijen in alle landen van het eurogebied kunnen deelnemen aan de basis-herfinancieringstransacties en de langerlopende herfinancieringstransacties van het Eurosysteem. De ECB heeft derhalve bij het opstellen van de kalender voor deze transacties de noodzakelijke aanpassingen verricht om rekening te houden met de officiële feestdagen in de afzonderlijke landen van het eurogebied.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media