SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

En digital euro: Vi lytter til offentligheden

En digital euro kan kun blive en succes, hvis den opfylder europæernes behov

Direktionsmedlem Fabio Panetta

Fra 12. oktober 2020 til 12. januar 2021 afholdt vi en offentlig høring for at indhente synspunkter om fordele og udfordringer ved at udstede en digital euro og om dens mulige udformning.

Fra oktober til december 2021 havde vi desuden nedsat fokusgrupper i alle eurolandene, hvor vi indsamlede synspunkter fra forskellige målgrupper om deres betalingsvaner.

Vi vil gerne inddrage offentligheden i udviklingen af en digital euro, og disse resultater vil indgå i den aktuelle undersøgelsesfase vedrørende en digital euro. Undersøgelsen forventes at være afsluttet i oktober 2023.

Den digitale euro – startside

Læs vores seneste rapporter

Studie om nye digitale betalingsmetoder

Folk vil have hurtige og smarte betalingsløsninger, der er nemme at bruge, og som tager hensyn til deres datas sikkerhed og beskyttelse. Det var nogle af resultaterne fra den fokusgruppe, vi oprettede i alle eurolandene. Sigtet var at få indsigt i borgernes vaner og holdninger til digitale betalinger.

Rapport om fokusgruppen

Rapport om den offentlige høring

Se nærmere på rapporten om den offentlige høring om en digital euro. Svarene er et vigtigt input i Eurosystemets løbende vurderinger og kommende beslutninger om en mulig digital euro.

Læs rapporten

Respondenternes synspunkter – 2021

Privatlivets fred, sikkerhed og muligheden for at betale overalt i euroområdet er alle vigtige faktorer

Privatlivets fred anses af både borgere og erhvervsfolk for at være den vigtigste faktor i forbindelse med en digital euro. En digital euro bør også være sikker, billig og nem at bruge i hele euroområdet.

Læs mere
Det er vigtigt, at den integreres med eksisterende betalingsløsninger

Formidlere, der har en licens, bør spille en rolle i leveringen af digitale eurotjenester. De vil være bedst egnede til at yde innovative og effektive tjenester og integrere dem i eksisterende bank- og betalingssystemer.

Læs mere
Kort, e-tegnebøger og smartphones kan have kontantlignende funktioner

Alle nuværende hardware- og softwareløsninger vil kunne tilpasses til brugen af en digital euro, så betalingerne bliver ligesom kontanttransaktioner, så længe det sker på en tryg og sikker måde.

Læs mere
SE OGSÅ

Relaterede emner

Rapport om betalingspræferencer

Pressemeddelelse

Find svar på alle dine spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om en digital euro