Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Monetairbeleidsbeslissingen

5 juni 2014

Tijdens zijn vergadering van vandaag heeft de Raad van Bestuur van de ECB de volgende monetairbeleidsbeslissingen genomen:

  1. Het rentetarief voor de basisherfinancieringstransacties van het Eurosysteem wordt met 10 basispunten verlaagd naar 0,15%, met ingang van de transactie die zal worden verrekend op 11 juni 2014.
  2. Het rentetarief voor de marginale beleningsfaciliteit wordt met 35 basispunten verlaagd naar 0,40%, met ingang van 11 juni 2014.
  3. Het rentetarief voor de depositofaciliteit wordt, met ingang van 11 juni 2014, met 10 basispunten verlaagd naar -0,10%. Een afzonderlijk persbericht, dat vandaag om 15.30 uur Midden-Europese tijd zal worden gepubliceerd, geeft nadere uitleg over de invoering van het negatieve rentetarief voor de depositofaciliteit.

De President van de ECB zal de overwegingen die aan deze beslissingen ten grondslag liggen toelichten op een persconferentie die vandaag om 14.30 uur Midden-Europese tijd begint. Verdere monetairbeleidsmaatregelen ter versterking van de werking van het transmissiemechanisme van het monetair beleid zullen worden bekendgemaakt in een persbericht dat vandaag om 15.30 uur Midden-Europese tijd zal worden gepubliceerd.

Voor de exacte bewoordingen van de door de Raad van Bestuur overeengekomen tekst wordt verwezen naar de Engelstalige versie.

Voor de exacte bewoordingen van de door de Raad van Bestuur overeengekomen tekst wordt verwezen naar de Engelstalige versie.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media