Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Monetaire-beleidsbeslissingen

4 december 2008

Tijdens zijn vergadering van vandaag, die werd gehouden in Brussel, heeft de Raad van Bestuur van de ECB de volgende monetaire-beleidsbeslissingen genomen:

  1. De rentevoet voor de basis-herfinancieringstransacties van het Eurosysteem wordt met 75 basispunten verlaagd naar 2,50%, met ingang van de transactie die zal worden verrekend op 10 december 2008.
  2. De rentevoet voor de marginale beleningsfaciliteit wordt met 75 basispunten verlaagd naar 3,00%, met ingang van 10 december 2008.
  3. De rentevoet voor de depositofaciliteit wordt met 75 basispunten verlaagd naar 2,00%, met ingang van 10 december 2008.

De President van de ECB zal de overwegingen die aan deze beslissingen ten grondslag liggen toelichten op een persconferentie die vandaag om 14.30 uur Midden-Europese tijd begint.

Voor de exacte bewoordingen van de door de Raad van Bestuur overeengekomen tekst wordt verwezen naar de Engelstalige versie.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media